גיטרה אקוסטית או גיטרה קלאסית: הבדלים ומה יותר מתאים לך

בעולם של כלי ניגנה לא מתקשים לבחור את הגיטרה שאיתה יתחילו ללמוד אז, בואו נשים את הנושא פעם אחת ולתמיד על השולחן בצורה ברורה ונסיים את הדיון/התלבטות/שאלות בנושא גיטרות קלאסיות או גיטרות אקוסטיות? על מה כדאי להתחיל ללמוד לנגן?!

גיטרה אקוסטית וגיטרה קלאסית הן לא אותה גיטרה! ????

לא מעט אנשים נוטים לחשוב שגיטרות אקוסטיות וגיטרות קלאסיות הן אותה גיטרה ובכן בדיוק בשביל זה אנחנו פה, במאמר הבא נעמוד על ההבדלים בין גיטרה קלאסית לאקוסטית ומה בתכלס מתאים לכם, בואו נתחיל…

גיטרות קלאסיות – מהי גיטרה קלאסית?

מבלי להיכנס יותר מדי לעומק ההיסטוריה של גיטרה קלאסית, נגיד שהגיטרה הקלאסית היא התפתחות של כלי נגינה קלאסי בשם לאוטה שהוא בעצמו התפתח מהעוד.

גיטרות קלאסיות הן הכלאה של כלי מיתר קלאסיים לבין גירסתם העדכנית של אותם כלים.

ממה בנויות גיטרות קלאסיות?

הגיטרה הקלאסית עשויה מעץ (לרוב) ובנוסף הגיטרה הקלאסית היא בעלת תיבת תהודה שתפקידה להגביר את הצליל הנוצר מן הפריטה במיתרים. גיטרות קלאסיות, עשויות ממבחר עצים שונים שכמובן כל עץ משפיע בצורה ברורה על הצליל שמפיקה הגיטרה.

ההבדל הברור בין הכלל של גיטרות קלאסיות, הוא סוג העץ שממנו עשוייה הגיטרה. גיטרות קלאסיות שעשויות מחומרים שאינם עץ (דיקט, MDF) ישמעו שונה בצורה משמעותיות מגיטרות קלאסיות שעשויות מעץ מלא.

חשוב להגיד שאין זה עומד על מה יותר טוב או פחות, כאן נכנס הטעם האישי של כל אחד ואחת בבחירת הגיטרה הקלאסית שלכם.

והנה הגענו להבדל הראשי בין הגיטרה הקלאסית לגיטרה האקוסטית…המיתרים!

המיתרים בגיטרה הקלאסית עשויים לרוב מניילון, מה שמעניק לגיטרה צליל רך יותר ביחס לצליל החד של הגיטרה האקוסטית  שהתפתחה מאוחר יותר בארצות הברית.

כדי להבין לעומק את המבנה של גיטרות קלאסיות והאופי של גיטרה קלאסית קבלו סקירה של מבנה של גיטרות קלאסיות ושיטות ההחזקה של הגיטרה

אז מהי גיטרה אקוסטית?

גיטרה אקוסטית הידועה בשמה הלועזי Folk guitar נולדה בארה"ב ופותחה כדי להעניק לנגני הגיטרה צליל יותר חד ומתכתי, כזה שיותר מזכיר גיטרה חשמלית אבל שומרת על הייחוד האקוסטי שתיבת התהודה (העשוייה מעץ) מעניקה לה.

כמו שציינו המיתרים של גיטרות אקוסטיות הם מיתרים עשויים מתכת כולם ואלו הם שמעניקים לגיטרה האקוסטית את הצליל הייחודי שלה.

הבדל נוסף שקיים בעולם של גיטרות אקוסטיות ולא קיים בגיטרות הקלאסיות הוא השוני במבנה של תיבת התהודה, גיטרות אקוסטיות מגיעות בצורות שונות (לרוב בגודל גוף הגיטרה) אלמנט שמשפיע על הצליל שהגיטרה מפיקה.

לגיטרות אקוסטיות בעלות גוף גדול, יש צליל עמוק ועבה יותר ואילו גיטרות בעלות מבנה גוף קטן מפיקות צלילים חדים יותר.

*חשוב לדעת: סוג העץ שממנו עשוייה הגיטרה גם הוא מהווה פרמטר חשוב באיכות הצליל שהגיטרה תפיק (אבל על זה נדבר במאמר אחר).

אם אתם ממש מתעניינים, הנה סרטון שמפרט לעומק את המבנה האנטומי של גיטרות אקוסטיות

גיטרות אקוסטיות – הגיטרה בדרך לגיטרה

גיטרות אקוסטיות עקב היותן גיטרות שונות מהגיטרות הקלאסיות בגודלן ובמיתרים המורכבים על הגיטרה הן מהוות סוג של התקדמות מגיטרה קלאסית. גיטרות אקוסטיות הן לא גיטרות מעבר, טעות שהרבה  נוטים לעשות.

נגינה על גיטרה לא מתחילה מקלאסית אקוסטית ורק אזז גיטרה חשמלית. ההתחלה בגיטרה קלאסית באה כדי לייצר נקודת פתיחה פחות כואבת (מבחינת המיתרים) אבל אלו שרוצים לנגן על גיטרות אקוסטיות לא חייבים לעשות את התהליך של גיטרה קלאסית ואז גיטרה אקוסטית.

אז איזו גיטרה כדאי לקנות?

בנקודה הזו חשוב לנו להגיד: "אין שום מדריך שיכול להגיד איזו גיטרה כדאי לקנות!" בכל מה שקשור לתחום כלי נגינה, הכל מדובר בטעם אישי.

את הצורך שלכם את יודעים ומבינים הכי טוב, יותר מכל מדריך ועכשיו אחרי שהוצאנו את זה מהדרך…

לרוב אנשים חושבים שגיטרה קלאסית היא הגיטרה להתחלה…יש משהו בזה אבל זה לא לגמרי מדוייק. הסיבה שישנה עדיפות לגיטרות הקלאסיות לשלבי ההתחלה היא בגלל מיתרי הנילון שקצת פחות "מכאיבים" בתהליך הלמידה, אבל…

נגינה על גיטרה קלאסית ונגינה על גיטרות אקוסטיות היא שונה (לא מבחינת התאוריה אלא מבחינת הטכניקה) והגישה לפריטה שונה במקצת ולכן בבואכם לקנות גיטרה קלאסית או אקוסטית חשוב לזכור שגם אם אתם מתחילים גיטרה אקוסטית היא אפשרות רק תזכרו שיהיה לכם קצת יותר כואב באימונים אבל איך אומר הפתגם הידוע:

"קשה באימונים קל בקרב"!

לסיכום

אנחנו ממליצים לפני רכישת גיטרה, שבו ונגנו, תרגישו את הגיטרה, תרגישו את המיתרים, תשמעו את הצלילים שכל אחת מפיקה וככה תבחרו את הגיטרה שהכי מתאימה לכם!

כמובן שאנחנו ממליצים לכם להתייעץ עם מורה לנגינה על גיטרה שיעזור לכם בבחירת הגיטרה הטובה ביותר עבורכם! ????

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מדריכים באתר...
דילוג לתוכן