מגברים לרמקולים

זה נכון שעד עכשיו דיברנו על מגברים בהקשר של גיטרות ועמדנו על ההבדלים בין סוגי המגברים השונים.

במאמר הזה אנחנו רוצים לגעת (בהסכמה בלבד) בנושא של מגברים אבל לרמקולים או בז'ארגון יותר מקצועי מגברים למערכות הגברה פאסיביות.

מוכנים?!  יאללה התחלנו!

מה זה בכלל רמקולים ולמה שהם יצטרכו מגברים?

האמת היא שהיום מרבית הרמקולים שאתם מכירים מגיעים עם מגברים פנימיים שמתאימים לרמקול עצמו, אבל כאשר מדברים על מערכות הגברה גדולות יותר מאשר רמקולים לקריוקי או לאירועים קטנים, הרמקולים היחידים שתמצאו הם רמקולים פאסיביים (מיד ניגע בנושא של מה זה רמקול פאסיבי ואקטיבי) כאשר רמקול פאסיבי, כדי לעבוד דורש מגבר כדי לקבל כוח חשמלי כדי לעבוד.

כדי להבין את הנושא של רמקולים פאסיביים ורמקולים אקטיביים ומתי צריך הנה סרטון קצר שיעזור לכם להבין

מתי תצטרכו לקנות מגבר לרמקול שלכם?

טוב, בגדול מרבית האנשים שמשתמשים ברמקולים ברמה חובבנית ירכשו רמקולים מוגברים (רמקול אקטיבי עם מגבר מובנה). אם נודה על האמת לא רק חובבנים רוכשים רמקולים מוגברים, לא מעט אנשי מקצוע שמציעים שירותי הגברה לאירועים קטנים לא יילכו ויקנו רמקולים פאסיביים שדורשים מגברים חיצוניים.

ישנם לא מעט רמקולים מוגברים שמאפשרים להגביר להקות ודי ג'יי בסדרי גודל קטנים ועדיין להפיק סאונד איכותי ועוצמתי.

אז למה בכלל יש רמקולים פאסיביים שדורשים מגבר?

רמקולים פאסיביים הם הפתרון המושלם לחברות הגברה שמציעות שירותי הגברה לאירועים גדולים שדורשים מערכות הגברה גדולות ומקצועיות יותר לדוגמא: הופעות בפארקים גדולים, אירועים של יותר מ 500 איש, אולמות אירועים עם מערכות הגברה מורכבות (מרובי רמקולים) וכדומה.

אילו סוגי מגברים לרמקולים קיימים?

כמות המגברים הקיימים היא באמת גדולה, יש לא מעט חברות ומותגים שמייצרים מגברים לרמקולים באיכות שונה כאשר ההבדל העיקרי וזה שאתם חייבים לשים עליו דגש כשאתם בוחנים את האפשרות של קניית מגבר לרמקול הוא העוצמה של המגבר, בואו ונסביר לגבי אלו סוגי מגברים קיימים היום.

רמקול בנוי בצורה כזאת שהוא יכול לקבל עוצמה מסויימת ומאוד מדוייקת. כלומר רמקול שיכול לקבל עוצמה של 1000w צריך לעבוד עם מגבר של 1000w במידה ותנסו לחבר לרמקול מגבר עוצמתי יותר, בניגוד לתפיסה, לא תשמעו יותר אלא מה שיקרה בסופו של דבר הוא שהרמקול ישרף/יקרע/יפסיק לעבוד.

במידה ותנסו לחבר מגבר בעל עוצמה נמוכה יותר, הרמקול לא יעבוד במלוא ביכולת שלו ואז סתם ביזבזתם כסף על רמקול עוצמתי ולא ניצלתם את מלוא עוצמתו.

לכן חשוב מאוד, כאשר אתם קונים רמקולים פאסיביים, תוודאו שאתם רוכשים מגבר שיתאים.

מגברים לרמקולים
מגברים לרמקולים פאסיביים

דגשים וטיפים נוספים לרכישת מגבר לרמקול פסיבי

כמו שאמרנו, ישנן לא מעט חברות ומותגים שמיצרים מגבר לרמקולים פסיביים אבל כמו כל דבר השוני נמא לא רק בשם המותג ובעוצמת המגבר.

מגברים לרמקולים, הם בגדול מכלול של רכיבים חשמליים וככזה ישנם לא מעט רכיבים חשמליים איכותיים יותר ואיכותיים פחות. לדוגמא: חברת Yamaha המוכרת מייצרת מגברים לרמקולים שמכילה את הרכיבים האיכותיים ביותר שתחום ומציעה את המגברים המובילים בתחום ההגברה והסאונד אך במקביל תוכלו למצוא לא מעט חברות סיניות שמייצרות מגברים כאשר הרכיבים שמהם מורכבים המגברים הם קצת פחות איכותיים.

את ההבדל תוכלו לשמוע וגם לראות כאשר תתחילו לעבוד עם המגברים לאורך זמן.

מה כדאי? רמקול מוגבר או רמקול פאסיבי?

כפי שציינו, את הצורך תוכלו לגזור מרמת השימוש. אם אתם רוצים לקנות רמקול כדי לנגן מוזיקה או להגביר להקה קטנה שמונה גג 4 נגנים כולל זמר/ת אין צורך להשקיע ברמקול ובמגבר בנפרד. היום ניתן למצוא רמקולים מוגברים (רמקול אקטיבי עם מגבר מובנה) איכותיים ועוצמתיים וכל שתצטרכו זה לקנות את הכבלים המתאימים ומיקסר שיאפשר לחבר כמה כלים במקביל.

אבל אם תצטרכו להגביר אירוע עם מעל 500 אנשים או שאתם מחפשים לקנות הגברה לאולמות גדולים, אין ספק שרמקול פאסיבי בשילוב מגבר איכותי ועוצמתי זו התשובה עבורכם.

לסיכום, ישנם סוגים רבים של מגבר לרמקולים, אך החוכמה היא כמובן להתאים את המגבר לרמקול הנכון עבורו. מומלץ להתייעץ עם המוכר טרם רכישת המגבר על מנת שיתאים לכם את המגבר האידאלי ביותר עבורם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מדריכים באתר...
דילוג לתוכן