מגברים לגיטרות – תגבירו את הווליום ותקשיבו טוב טוב

או קיי! אנחנו הולכים לפתוח את אחד הנושאים החמים ביותר בין אם אתם גיטריסטים, קלידנים ואפילו זמרים! כל מי שעוסק במוזיקה וביצירה מגיע לנקודה שבה צריך לבחור מגבר.

כמובן שגיטריסטים הם הראשונים שעליהם חושבים כשמדברים על מגברים לגיטרות אבל כאן הזמן לציין שלא רק גיטריסטים מחפשים את המגבר המושלם, גם בסיסטים, גם קלידנים ואפילו זמרים.

כולם צריכים מגבר טוב אבל (וזה וואחד אבל!) איך בוחרים מגבר? ומה המגבר שמתאים לכל אחד מהכלים שציינו? ומה ההבדל בין בין כל המגברים?

יאללה בואו נתחיל!

 

מגברים לגיטרות ומה שביניהם

מגברים לגיטרות כשמם כן הם, מגבירים. אבל חשוב לדעת שיש כל כך הרבה סוגי מגברים וההבדלים ביניהם הם עצומים וכשאתם/ן באים לבחור מגבר חשוב שתבינו איזה מגבר אתם צריכים.

מגבר לגיטרה חשמלית

מגבר לגיטרה חשמלית הוא מגבר מאוד אגרסיבי ועדין בו זמנית ובניגוד לשאר המגברים לכלים האחרים כאן תוכלו למצוא 2 סוגי מגברים שיתאימו לכם (אחר כך נדבר על עוצמת המגבר).

  • מגבר טרנזיסטור – בגדול מדובר במגברים שאתם מכירים מחנויות כלי הנגינה. מגבר טרנזיסטור הם מגברים שלרוב מציעים סאונד מכאני, חד וממש ממש עוצמתיים. מגברים טרנזיסטוריים הם מגברים שמשמשים תלמידים לגיטרה (כמובן שלא רק) ואנשים שמעדיפים מגברים בעוצמה יחסית נמוכה (למרות שישנם מגברי טרנזיסטור חזקים במיוחד!)
  • מגבר מנורות – כשאתם אומרים מגברי מנורות אתם אומרים "סאונד חם". מגברי מנורות הם מגברים שבנויים על טכנולוגיה של מנורות (Old school) השימוש של מגברים לגיטרות במנורות מעניק לסאונד של הגיטרה צליל יותר עמוק בגלל צורת העבודה של המנורות עם המגבר.
    הבחירה במגבר מנורות יותר מאופיינת לגיטרסטים מנוסים או אנשים שממש ממש מוכנים להשקיע בסאונד שלהם (והם עולים לא מעט!)

אם זה מעניין אתכם, הנה הסבר מגניב לאיך עובד מגבר מנורות

מגברים לבס

מגברי בס בניגוד למגברי גיטרות הם מגברים שעובדים על הטכנולוגיה של טרנזיסטורים אבל טווח התדרים שהמגברים לגיטרות בס עובדים הם ממש ממש שונים (המגבר צריך להחזיק המון צלילים נמוכים).

לרוב מגברי הבס יורכבו עם אלמנטים (הרמקולים עצמם) יותר גדולים כדי שיוכלו להשתלט על הנמוכים של הכלי.

ההבדלים העיקריים שבין המגברים הם:

  • איכות הרכיבים שהמגבר בנוי ממנו
  • עוצמת המגבר (אין מה להסביר על הבדלים בין עוצמות)
  • גודל האלמנט של המגבר

כדי להחליט איזה מגבר בס מתאים לכם אתם צריכים להבין שבסוף אתם צריכים להבין למה את צריכים אותו.

אם אתם בקטע של הופעות אז, אתם צריכים מגבר בס עוצמתי ואחד שיעמוד בטלטלות של ניוד המגבר.
אם אתם מנגנים בבית ומדי פעם מגיעים לחדרי חזרות, אנחנו ממליצים לכם על מגברים קטנים שיתנו לכם סאונד טוב אבל לא ישבור את החלונות בבית.

מגברים לקלידים

פה אנחנו נכנסים לעולם קצת יותר מורכב, והוא מורכב כי יש 2 סוגי קלידים.

סוג אחד הוא הקלידים שיש בהם רמקולים מובנים ויש קלידים שאין בהם רמקולים בכלל (תחנות עבודה וסינטיסייזרים).

קלידים שיש בהם רמקולים מובנים לרוב לא יזדקקו למגבר, אלא אם כן אתם מופיעים במקומות פתוחים שדורשים קצת יותר עוצמה. אז נשאלת השאלה למה צריך בכלל מגבר לקלידים?!

אז כמובן שמלבד הקלידים ללא רמקולים, כדי לשמוע יותר טוב את הסאונד של הקלידים שלכם מגבר הוא הפיתרון הטוב ביותר חוץ מזה אם אתם מופיעים במקומות נטולי ציוד הגברה (כן כן יש מקומות כאלו) אז המגבר ייתן לכם את המענה הטוב ביותר.

מה ההבדלים בין מגבר קלידים לשאר המגברים?

ההבדל העיקרי בין המגבר לקלידים ושאר המגברים הוא טווח התדרים של המגבר. בגלל שקלידים הוא כלי מאוד וורסטילי ומכיל טווח צלילים החל מקונטרבס ועד מצו סופרן חשוב שיהיה רמקול שיוכל להכיל את כל התדרים מבלי לקרוע או לשרוף את הרמקול.

בלי לעשות פרסומת סמויה, הנה רשימת מגברים לקלידים (יש מצב שתוכלו למצוא את מגבר הקלידים שיתאים לדרישות שלכם) על לא דבר על זה 😏

מגבר לזמרים

פעם, זמרים היו צריכים להסחב עם מערכות הגברה מאוד מאוד מורכבות שמכילות מיקסר בשילוב רמקולים בחבילה אחד (מאוד כבדה) אבל…

בשנים האחרונות, פותחו מגברים ניידים (על בטריות) שכוללים אפקטים לשירה (Reverb, Delay) המגברים האלה פתחו עולם חדש לזמרים שעכשיו יכולים לקחת מגבר יחסית קטן ועוצמתי, לחבר גיטרה ולצאת לשיר ולהופיע בכל מקום עם איכות חסרת פשרות.

חשוב לזכור שמדובר במגבר שהכוונה שלו היא לשירה ולא לגיטרות חשמליות וצריך להזהר כשמחברים גיטרות חשמליות למגברים הללו.

לסיכום

גיטריסטים, קלידנים, בסיסיטים וזמרים, כולכם יכולים למצוא מגבר שיתאים לדרישות שלכם ולצרכים המוזיקליים שלכם. כל שאתם צריכים הוא לדעת מה הצרכים שאתם מצפים מהמגבר שלכם.

חשוב לנו להדגיש, אל תנסו לעשות קומבינות, מגבר לגיטרה חשמלית לא מתאים לגיטרות בס ובטח שלא לשירה.

גשו לחנות כלי הנגינה הקרובה ותתייעצו עם איש מקצוע שיעזור לכם למצוא המגבר שלכם וכמובן, תבואו מוכנים עם תקציב מתאים!

בהצלחה!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מדריכים באתר...
דילוג לתוכן