סינטיסייזרים אורגניות ומה שביניהן

כל מי שחושב/ת להתחיל ללמוד על קלידים מגיע לנקודה שעולה השאלה "מה לקנות אורגנית או סינטיסייזר?" חשוב לנו מאוד לעשות את ההפרדה ולעמוד ההבדלים ולעזור לכם להבין מה כדאי לקנות ומה לא קשור בטח לשלבים הראשוניים של הלימוד.

דבר ראשון, בואו נעמוד על מה זה אורגנית ומה זה סינטיסייזר 🎹.

כל מה שצריך על אורגניות

כשמדברים על אורגנית חשוב להסביר שאורגנית היא לא פסנתר (Duh🤦) ואפילו לא פסנתר חשמלי.

אורגנית היא מערכת של קלידים (לרוב מדובר על 5 אוקטבות) עם רמקולים משולבים בכלי עצמו, לרוב אורגניות לא מצטיינות באיכות סאונד של כלים מקצועיים אבל…

ישנן אורגניות שרמת ההשקעה בדגימות הצליל היא גבוהה מאוד וכך גם המחיר של האורגנית. ולא רק זה, ישנן אורגניות שמקבלות תואר מיוחד של תחנת עבודה (Workstation) והן מציעות אפשרויות של אולפן הקלטה נייד עם מבחר של צלילים, מקצבים וליווי אוטומטי איכותי.

🤔 עכשיו כשאני חושב על זה, קצת קשה להגדיר את תחנות העבודה כאורגניות, אבל בגלל המבנה הפיזי שלהן והפונקציונליות שלהן אנחנו נקטלג אותן כאורגניות מקצועיות.

אורגנית נחשבת לכלי הנגינה הנפוץ ביותר בקרב ילדים ובני נוער וגם בקרב מבוגרים שרוצים ללמוד לנגן, אבל חוששים מהשקעה בכלים שנחשבים איכותיים יותר.

בנוסף הבחירה באורגנית היא בחירה נפוצה בקרב הורים לילדים שמעוניינים לתת לילד/ה את הפתח לעולם המוזיקה אבל נמנעים מהוצאות גדולות וגם מגודל החדר שבו תמוקם האורגנית.

כדי לעזור בעשיית סדר בנושא האורגניות הנה סרטון שיסקור את סוגי האורגניות/תחנות עבודה ברמות שונות:

מה צריך לבדוק לפני שקונים אורגנית?

לפני שאתם מגיעים לחנות כלי נגינה כדי לבחור את האורגנית המתאימה ביותר עבורכם חשוב מאוד שתקבעו תקציב בגלל שעולם האורגניות מתפרש על טווחי מחירים משמעותיים בין 300 ש"ח ועד אלפי שקלים.

דבר נוסף שצריך לדעת לפני קניית אורגנית הוא שישנן לא מעט חברות שמייצרות אורגניות וביניהן חברות ענק כמו:

  • Yamaha
  • Roland
  • Korg
  • Casio ועוד

ההבדלים בין כל אחת מהחברות האלו (וגם בין אלו שלא ציינו במאמר) הם מינוריים אבל עדיין יכולים להשפיע על הבחירה שלכם.

ההבדלים הדרמטיים יהיו באיכות הצליל, קשיחות הלחיצה על הקלידים וצורת התצוגה של האורגנית אבל כפי שאמרנו, ההבדלים הם מינוריים ולכל אחד מהם אפשר להתרגל במשך הזמן כאשר הגורם המרכזי יהיה המחיר.

כל מה שצריך לדעת על סינטיסייזרים

בניגוד למה שהרבה חושבים, סינטיסייזר הוא לא אורגנית🤨, ישנם דגמים של אורגניות עם "פונקציות" של סינטיסייזר (נתייחס לנושא הזה בהמשך) אבל אין שום קשר בין סינטי (קיצור של סינטיסייזר) לאורגנית.

סינטיסייזר הוא למעשה מערכת של קלידים עם מנוע סאונד שמייצר גל קול שעובר דרך פונקציות שמאפשרות לשנות באופן מיידי את צורת הגל ואת הצליל שהוא מייצר. (נשמע מורכב? זה מורכב! 😵‍💫)

הרעיון של הסינתיסייזר הוא לקחת את הצליל הבסיסי (גל קול מסויים) ולשנות את הצליל באופן אבסולוטי בעזרת פילטרים ואפקטים שונים.

אז כדי לפשט את או להבהיר את הנושא הנה סרטון קצר שמסביר איך עובדת סינתזה:

אחרי שהבנו מה זה סינטיסייזר אנחנו רוצים להתמקד רגע בהבדלים בין הסינטיסייזרים השונים.

מה ההבדל בין כל סוגי הסינטיסייזרים

האמת היא שעולם הסינטיסייזרים הוא עולם מאוד רחב ולו רק בגלל שהתפיסה של שינוי גל קול גרמה לחברות שונות במשך הזמן לייצר צליל (סאונד) ייחודי להן בעיצוב גל הקול שהסינטיסייזר שלהם מייצר.
גם פה החברות הגדולות תפסו את השוק וייצרו סינטיסייזרים אגדיים שכבשו את השוק כאשר לכל סינטיסייזר של כל חברה יש סאונד ייחודי.
אם אתם בעניין, הנה סקירה של 10 הסינטיסייזרים הכי טובים בעולם של Dr MIX הדוקטור של אנשי הסינטיסייזרים:

אז מה לקנות?! אורגנית או סינטיסייזר?!

אז בואו ניגע בנקודה שלשמה התכנסנו, מה אתם צריכים לקנות. תראו, אנחנו לא נגיד לכם או לכן על מה להוציא את הכסף אבל…

אם אתם לא כל כך בטוחים אם קלידים הם כלי הנגינה שלכם ואתם לא חוקרי סאונד מושבעים יכול להיות וסביר להניח שאורגנית כלשהי היא הפתרון הטוב ביותר שכן תוכלו להנות ממבחר צלילים, מקצבים ואפשרויות הקלטה שסינטיסייזר לא מציע.

אבל, אם אתם יודעים מה הסאונד שלכם או מה הסאונד שחסר לכם ישנו מבחר עצום של סינטיסייזרים שמציעים כל הרבה אפשרויות של צלילים, דגימות של כלי נגינה ופונקציות של עיצוב צליל שלא תמצאו באורגניות.

בכל אופן, אל תקנו כלי נגינה, לא סינטיסייזר או אורגנית מבלי שיצא לכם לשמוע אותם ולנגן עליהם.

מקווים שעזרנו.

יש לנו באתר מאמר בנושא "אורגנית או פסנתר? על מה כדאי להתחיל ללמוד לנגן?" יכול להיות שזה רלוונטי אם אתם כבר פה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מדריכים באתר...
דילוג לתוכן