פעם מיקרופון היה מוצר יקר וההשקעה במיקרופונים הייתה כל כך סיזיפית עד כדי כך שלא כל אחד היה יכול לקנות מיקרופון, אבל…
היום, הקלות שחברות מייצרות מיקרופונים, גם כאלה שמוגדרים כמיקרופונים איכותיים, מאפשרת לכל אחד ולכל אחת לרכוש מיקרופון לכל שימוש, בין אם אתם רוצים לשיר קריוקי בחדר או שאתם חושבים לפתוח חבר הגברה – היום תוכלו למצוא מיקרופונים בכל הרמות ולכל השימושים גם של המותגים המובילים בעולם המיקרופונים.
אילו סוגי מיקרופונים קיימים?
בגדול, קיימים 3 סוגי מיקרופונים:
מיקרופון דינמי Dynmic
המיקרופון הדינמי לוכד קול בצורה מהימנה ברמות לחץ קול גבוהות מה שהופך אותו מאוד מתאים להגברת מגברי גיטרות, תופים והתחום האהוב ביותר על המיקרופונים הדינמיים הוא השירה.
קיימים המון מיקרופונים דינאמיים בשוק כאשר ההבדל המרכז ביניהם הוא איכות "הסרעפת" המגנטית של המיקרופון.
חברות גדולות שמתמחות בייצור מיקרופונים מפרסומות את התדרים שאותם המיקרופון מצליח לקלוט ללא עיוותים ובכך על המעוניין לרכוש מיקרופון דינמי יוכל לדעת את התדרים של המיקרופון המסוים שאותה חברה משווקת.
בין המותגים המובילים של המיקרופונים הדינמיים הם: Shure, Electro voice ו AKG אך כמובן שקיימים מותגים נוספים שלא נופלים באיכותם.
כאן נכנס השיקול הכלכלי כל אחד והסכום שהוא רוצה להשקיע במיקרופון.
חשוב לציין! בעולם המיקרופונים אין זול וטוב, מה שזול ישמע זול ומה שנשמע טוב עולה כסף אז תכינו את עצמכם.
מיקרופון קונדנסר Condenser
ההבדל המהותי שבין מיקרופון דינמי לקונדנסר הוא הרגישות של "הסרעפת" המגנטית של המיקרופון.
מיקרופון קונדנסר הוא מיקרופון מאוד רגיש ביכולות הקליטה שליטה דבר שבאופן מאוד ברור הופך אותו ליותר רלוונטי עבור אולפני הקלטות.
השימושים הנפוצים ביותר למיקרופון קונדנסר הוא הקלטה של כלים אקוסטיים, כלים שהפקת הצליל שלהם תלויה בחלל שבו מנגנים על אותם כלי נגינה, לדוגמא גיטרות אקוסטיות או קלאסיות.
שימוש נוסף ולא פחות נפוץ של הקונדנסר, הוא הקלטת שירה.
בניגוד למיקרופון הדימני שבו נעשה שימוש לזמרים בהופעות חיות, זמרים יעדיפו להשתמש במיקרופון קונדנסר כאשר הם נכנסים לאולפן הקלטות.
הסיבה שהקונדנסר יותר נפוץ באולפני הקלטות היא בגלל שבאולפן תוכלו למצוא חללים מטופלים אקוסטית עם בידוד כך שהשירה יכולה להיות מדוייקת מבלי להיות מושפעת מרעשי סביבה.
טיפ חשוב! בניגוד למיקרופון דינמי, הקונדנסר דורש מתח חשמל חיצוני כדי להפעיל את המיקרופון מה שקרוי Phantom power שמגיע מהמיקסר/כרטיס הקול שהמיקרופון מחובר אליהם.
מבולבלים? הנה סרטון שיעשה לכם סדר על ההבדל בין המיקרופון הדינמי לקונדנסר
מיקרופון ריבון Ribbon
עולמם של המיקרופונים האלחוטיים
מחיר מיקרופון – כמה יעלה לכם מיקרופון?
אמרנו את זה בתחילת המאמר ונחזור על זה שוב:
בעולם המיקרופונים לא קיימת הקטגוריה של זול וטוב. מיקרופון זול, בין אם מדובר במיקרופון דימני או מיקרופון Condenser מה שיעלה לכם זול ישמע זול (לצערנו) ומה שעולה יקר ישמע יותר טוב, אבל…
לא כל אחד ואחת זקוקים למיקרופון ברמת האיכות הגבוהה ביותר (אלא אם כן אתם פותחים אולפן מקצועי וגם אז יש אלטרנטיבות).
מיקרופונים תוכלו למצוא בין 100 ש"ח ועד עשרות אלפי ש"ח, כמובן שכל אחד והצרכים שלו.