חנויות כלי נגינה הן אולי מהמקומות הקסומים ביותר שיש בעולם (אל תשפטו אותי) אבל אני מבטיח לכם שמדובר על באמת מקומות שמושכים כמעט את האנשים והנשים, בין אם הם מנגנים ובין אם לא.
כמות כלי הנגינה פשוט מהפנטת. הקלידים, הגיטרות, התופים, המיקרופנים, הכל. הכל מדהים ומושך אותנו רק להביט או חלילה לנגן.
פעם הייתה חנות אחת גג שניים אבל היום תוכלו למצוא כמות בלתי נדלת של חנויות גלי נגינה גם Hard floor (חנויות ממשיות) וגם חנוית כלי נגינה אונליין. אז מה ההבדל בין כל חנויות כלי הנגינה? מה הן מציעות ואיפה הכי כדאי לקנות? בואו ואסביר.
חנויות כלי נגינה – מה ההבדל ביניהן?
היום תוכלו למצוא כל כך הרבה חנויות כלי נגינה שכל אחת מהן מציעה את מרכולתה אבל למי שלא בקיא בתחום קשה להבין מה ההבדל בין חנות אחת לשנייה, ואחד המשפטים הנפוצים הוא שאותה סחורה קיימת אצל כולן, אז לא!
זה נכון שכל חנות מציעה את אותן משפחות של כלי נגינה אבל ממש לא את אותן הדגמים ולא את כל המותגים.
מה זה אומר לא כל הדגמים והמותגים?
חלק מהחנויות מציעות מותגים בינלאומיים של כלי נגינה שונים לדוגמא:
רשת חנויות כלי זמר מחזיקה את אחד המותגים החזקים ביותר בעולם הגיטרות Fender.
גיטרות Fender הן הגיטרות המוכרות ביותר עוד מהימים שהמוזיקה הומצאה (סתם נו אני מגזים) אבל גיטרות פנדר הן גיטרות ותיקות שהשמות הגדולים מעולמם של הגיטריסטים ניגנו:
ג'ימי הנדריקס, גארי מור, מארק קנופלר ועוד שמות גדולים.
דוגמא נוספת היא חברת "חלילית" הותיקה שמחזיקה את המותג העל זמני Roland שעוד משנות ה70 מאפיין את המוזיקה ובשנות ה 80 הוא הפך להיות אחד מהסינטיסייזרים הפופולריים ביותר.\
אז מה ההבדל בין כל החנויות?
כמו שאמרנו כל חנויות כלי הנגינה מציעים את אותן קטגוריות של כלי הנגינה השונים אבל המותגים שונים.
אבל הבדל נוסף שקיים בין כל החנויות הוא שהעובדה שישנן חנויות שהן חנויות מקוונות
חנויות כלי נגינה אינטרנטיות מציעות לרוב פחות כלי נגינה יקרים ויותר ציוד נלווה כמו:
כבלים, מיתרים, מפרטים, מקלות תופים, עורות לתופים, סטנדים לכלי נגינה וכדומה.
מה, כל החנויות מוכרות כלי נגינה?!
האמת היא שישנן חנויות כלי נגינה שבשנים האחרונות נתנו במה לכלי נגינה אלקטרוניים לתקליטנים וליוצרי מוזיקה אלקטרונית, לדוגמא:
Kilomno קילומבו – קילומבו היא אחת החנויות המוכרות ביותר לדי ג'יים שבינינו.הם מחזיקים את המותגים המובילים של הפטיפוטנים אבל לא רק הם היבואנים של כרטיסי קול מקצועיים וסינטיסייזרים שעיטרו ומעטרים כמעט כל סגנון מוזיקלי MOOG.
איפה כדאי לקנות את כלי הנגינה שלכם?
אנחנו לא באים להגיד לכם לאן ללכת ואיפה לקנות את כלי הנגינה שלכם, הדבר היחיד שאנחנו כן נגיד הוא, שלפניט שאתם הולכים לקנות את כלי הנגינה שלכם מאחת משלל חנויות כלי הנגינה הקיימות, תוודאו ותבדקו מה מעניין אתכם, איזה כלי נגינה מושך אתכם, מה הסאונד שאתם מחפשים והאם אותה חנות כלי נגינה מחזיקה את הכלי שאתם מעוניינים.