חנות גיטרות – אילו חנויות גיטרות קיימות ומה ההבדל ביניהן

בין אם אתם רוצים ללמוד לנגן כל גיטרה ובים אם אתם מאוהבים בגיטרות, חנויות גיטרות הן המקום האהוב ביותר על כולם.

לרוב בעלי חנויות גיטרה יש תשוקה עזה למוזיקה ורובם ככולם רוצים לחלוק את התשוקה שלהם למוזיקה ונגינה עם אחרים.

הם מוכרים גיטרות, מגברים וכלי נגינה אחרים לציבור. חנויות אלו ידועות גם כחנויות מוזיקה או חנויות לכלי מוזיקה. עסקים מסוג זה קיימים כבר עשרות שנים והם הפכו לחלק מהתרבות במדינות רבות.

הם מוכרים גיטרות, מגברים וכלי נגינה אחרים לציבור. חנויות אלו ידועות גם כחנויות מוזיקה או חנויות לכלי מוזיקה. עסקים מסוג זה קיימים כבר עשרות שנים והם הפכו לחלק מהתרבות במדינות רבות.

בחנות גיטרות, תוכלו למצוא מבחר של מגברים, אפקטים, כבלים, מפרטים וכמובן, גיטרות.

חנויות גיטרות מסוג זה קיימים כבר עשרות שנים וחלקם הפכו להיות כבר חלק בלתי נפרד מהתרבות המוזיקלית במדינה.

את המאמר הזה אנחנו כותבים כדי, דבר ראשון, לסקור את חנויות הגיטרות הקיימות אלו שהן מה שנקרא מותגים אבל גם את אלו שנמצאים קצת פחות בתודעה של הציבור הרחב. דבר שני הוא לתת לכם, ציבור הקוראים קצת מושג מה תוכלו למצוא ובאיזה חנות גיטרות.

יאללה מתחילים!

חנויות של גיטרות

חנויות גיטרות – למה יש כל כך הרבה?!

גם אם אתם לא נגני גיטרה מנוסים, בחיפוש קצר בגוגל תוכלו למצוא לא מעט שמות של חנויות גיטרות בכל רחבי הארץ.

ואם אתם נכנסים לאתר שלהם אתם בטח תראו מלא מלא גיטרות ומלא מלא שמות ותמונות מפוצצות. עכשיו נשאלת השאלה, מה ההבדל בין כל החנויות ולמה יש כל כך הרבה?

אז ראשית נאמר, טפו טפו בלי עין הרע! שירבו יגדלו במאוד מאוד ככל שיש יותר חנויות גיטרות כך המבחר גדול יותר! ומחבר של גיטרות זה כיף!

הסיבה שאתם רואים כל כך הרבה חנויות של גיטרות היא ששוק הגיטרות הוא שוק חי שמיום היווסדו תמיד היה לו ביקוש ותמיד יהיה לו ביקוש, אבל לא רק זאת הסיבה.

בעבר שוק הגיטרות היה מאוד מסויים והיה קשה עד כדי בלתי אפשרי לרכוש גיטרה ובטח ובטח שלא היה כזה מבחר של גיטרות.

במרבית חנויות הגיטרות בעבר הייתם יכולים למצוא גיטרות Fender או Gibson. היו מותגים נוספים שלא היו כאלה נפוצים אבל עדיין היה אפשר למצוא אותם מותגים כמו Hoffner ו Rickenbacker.

עם הזמן ועם התקדמות המוזיקה עוד ועוד מותגים של גיטרות החלו לצוץ בשוק לפי דרישת הנגנים ולפי סגנונות המוזיקה שנולדו. למשל, חברת הגיטרות Jackson (שנפרדה מחברת Charavel ב 1978) והחלו לייצר את הגיטרות המוכרות שלהם עם אופי ועיצוב ברור לשוק המטאל שהחל להתגבש.

באיזו חנות גיטרות לקנות את הגיטרה שלי?

מכיוון שישנן המון חנויות של גיטרות היום (ואפילו דוכנים של גיטרות בקניונים) אנחנו ננסה להסביר לכם איפה הכי כדאי לכם לקנות את הגיטרה שלכם.

ראשית, כשאתם רוצים לקנות גיטרה חשוב להבין איזו גיטרה אתם מחפשים. הכוונה היא האם אתם מחפשים גיטרה קלאסית או גיטרה אקוסטית? האם אתם רוצים גיטרה בס או גיטרה חשמלית?

אנחנו לא ניכנס להבדלים בין כל הגיטרות, תוכלו לקרוא את זה בשני הקישורים במשפט הקודם. אחרי שתחליטו איזה גיטרה מחפשים, הגיע זמן לשלב הבא.

איזו גיטרה מתאימה לכם?

השאלה הזאת היא השאלה שתוביל אתכם לחנות המדוייקת שאתם מחפשים. נתחיל בזה שאם אתם מחפשים גיטרה למתחילים מבלי להשקיע יותר מדי כסף, אתם לא חייבים לחפש חנות גיטרות מסויימת.

כל חנות או דוכן גיטרות שיאפשר לכם לשבת ולגעת בגיטרה (כדי להבין אם היא נוחה לכם או לא) יהיו מקום טוב לקנות את הגיטרה הראשונה שלכם.

אם אתם רוצים להשקיע יותר בגיטרה שלכם (גיטרה יותר יקרה = גיטרה יותר איכותית) אז הגיטרה שאתם צריכים לחפש היא גיטרה ספרדית. נכון גיטרה קלאסית ניראת כמו גיטרה ספרדית אבל לא כל גיטרה קלאסית נבנתה בספרד.

יש יחס מיוחד לגיטרות ספרדיות ותגלו אחרי שתנגנו עליהן שהן נשמעות יותר טוב וגם נוחות הרבה יותר!

אם אתם לא נמצאים בשלב הזה, ואתם יודעים שאתם רוצים גיטרה חשמלית או בס וכל מה שנותר זה להחליט איזה בשביל צריך פסקה חדשה!

אם יש לכם 45 דקות הנה סרטון שמציג צעד אחר צעד איך בונים גיטרה ספרדית אותנטית:

איפה למצוא את הגיטרה שלכם?

נכון היום ומאז תחילת הזמן בערך, ישנן 3 רשתות ששלטו בשוק הגיטרות: כלי זמר, חלילית ומרום.

חשוב להגיד שלאורך השנים היו המון חנויות לגיטרות שהציעו גיטרות מדהימות, לרוב גיטרות יד שנייה, אבל שלוש הרשתות האלו הציעו גיטרות חדשות של המותגים מובילים.

אבל כמו שאמרנו, ההתפתחות של עולם הגיטרות פתחה את שוק הגיטרות לחברות חדשות לייצר גיטרות ולאפשר לבעלי חנויות לייבא גיטרות שהרשתות הגדולות לא יכולות לייבא.

בואו ניגע בעצב החשוף:

לגיטרות יש מוניטין, יש היסטוריה, מי הנגנים הגדולים שנגנו עליה, מה היה הסגנון שאפיין את אותם נגנים (לרוב הסגנון דבק באופי של הגיטרה). ולכן, כשאתם בוחרים גיטרה תזכרו שאתם קונים את כל העבר שלה ביחד איתה.

כשאתם בדרך לבחירת הגיטרה, ואת חנות הגיטרות שבה תקנו גיטרה שלכם אל תשכחו לבחון מה ההיסטוריה של הגיטרות בחנויות השונות.

סקירת חנויות גיטרות שונות בארץ

אנחנו דווקא לא נתחיל עם שלושת הרשתות הגדולות שהזכרנו אותן קודם, רק נציים ששלושתן מביאות גיטרותצ בייבוא בלעדי וכדאי לכם לבדוק את היצע הגיטרות המדהים של כל אחת מהן, ויש להן!

Amir's Guitarhot

חנות הגיטרות של אמיר (אמיר גיטרהוט) ממוקמת ברעננה ברחוב אחוזה 128.

אצל Amir's Guitarhot תוכלו למצוא מגוון גיטרות ומגברים חדשים ויד שנייה של המון מותגים מובילים בעולם הגיטרות. זאת לא עוד חנות גיטרות, היא בית לכל גיטריסט מתחיל ומתקדם כאחד.

מרכז הגיטרות של אבי גיל

מרכז הגיטרות של אבי גיל שמנוהל על ידי אבי גיל שהוא בעצמו מומחה גיטרות מהמובילים בארץ, ואין ספק שיש לו את אחת החנויות המגניבות ביותר לגיטרות.

Wild Guitars

ווילד גיטרס היא ככל הנראה אחת החנויות לגיטרות המגניבה ביותר באזור רמת השרון, לפחות לפי הדעה שלנו.

כבר למעלה מעשור ש Wild Guitars עוסקים בייבוא, מכירה, הפצהשל גיטרות מהמותגים המובילים ביותר בעולם וכל מותג גיטרות שלהם תאווה לידיים לאוזניים ולעיניים.

כמובן שישנן חנויות גיטרות עם מותגים מטריפים של גיטרות ואנחנו מבטיחים לעדכן את הפוסט הזה עם עוד חנוית גיטרות שוות, אז שווה לכם לחזור.

כמובן שאתם ואתם מזומנים ומוזמנות להיכנס לעמוד חנויות כלי הנגינה שלנו ולראות את רשימת חנויות כלי הנגינה המלאה בכל רחבי הארץ.

לסיכום

יש לא מעט חנויות לגיטרות, וכל אחת מציעה מבחר משכר של גיטרות שפשוט אי אפשר להימנע מלהיכנס ולקנות או לפחות לנגן.

אז ההמלצה שלנו, תתמקדו באיזה סגנון גיטרה אתם מחפשים, תבדקו איזו חנות גיטרות מביאה אותה וקדימה, תתחדשו!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד מדריכים באתר...
דילוג לתוכן